Αρχική > Συνταγές > Τραγανά Τυροπιτάκια

Τραγανά Τυροπιτάκια

Χρόνος Προετοιμασίας
25'
Δυσκολία
Moderate
Μερίδες

Συστατικά

ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Αποτελείται από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα και μαγιά, χωρίς την προσθήκη επιπλέον συστατικών.

  • 1 κεσεδάκι (250 γραμμ.) μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • όσο σηκώσει, περίπου 600 γραμμ. αλεύρι μαλακό
  • κ.γλ. αλάτι

Bήματα

  • 1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη, το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή πιρούνι να λιώσουν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το μπέικιν με το αλεύρι και λίγο λίγο τα ρίχνουμε στο μίγμα. Ζυμώνουμε έως ότου ή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια (όχι πολλή ώρα).
  • 2. Καλύπτουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 20΄ στο ψυγείο να παγώσει. Κατόπιν τη χωρίζουμε σε 35 ή 40 μπαλάκια.
  • 3. Πιέζουμε ένα ένα κομμάτι ζύμης ανάμεσα στις παλάμες μας να γίνει πλακέ. Βάζουμε μέσα λίγη γέμιση και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Πατάμε καλά την ένωση με ένα πιρούνι.
  • 4. Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 30΄, μέχρις ότου να ροδίσουν καλά.

Ανακαλύψτε την Mandrekas λογότυπος στα social media.

MENU

Close