Αρχική > Συνταγές > Μαστιχωτή τυρόπιτα

Μαστιχωτή τυρόπιτα

Χρόνος Προετοιμασίας
15'
Δυσκολία
Moderate
Μερίδες

Συστατικά

ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ

Το φρέσκο αγελαδινό γάλα Μανδρέκας είναι 100% Ελληνικό και το συλλέγουμε καθημερινά από επιλεγμένους παραγωγούς.

  • 1 πακέτο (450 γραμμ.) φύλλο κρούστας
  • 800 γραμμ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά (κασέρι, γκούντα, έμενταλ, γραβιέρα κ.ά.)
  • 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 5 αυγά
  • 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι
  • 1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. Ελαιόλαδο

Bήματα

  • 1. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε το ταψί της κουζίνας και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
  • 2. Απλώνουμε 3 φύλλα ώστε να καλυφθεί η βάση και τα τοιχώματα του ταψιού.
  • 3. Κομματιάζουμε με τα χέρια τα υπόλοιπα φύλλα σε μικρά κομμάτια, κρατώντας 2 για το κλείσιμο της τυρόπιτας. Ενώνουμε σε ένα μπολ τα σπασμένα φύλλα με τριμμένα τυριά και τα ανακατεύουμε. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
  • 4. Τα αδειάζουμε στα στρωμένα φύλλα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά τους.
  • 5. Καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα 2 φύλλα και γυρίζουμε προς τα μέσα τις ενώσεις τους.
  • 6. Χαράζουμε σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι. Περιχύνουμε τις χαρακιές με το ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και τη σόδα, περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να ρουφήξει για 15΄.
  • 7. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 220οC, στον αέρα, και μόλις βάλουμε τη μαστιχωτή τυρόπιτα στη μεσαία σχάρα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170οC και ψήνουμε για 1 ώρα, ώσπου να ροδίσει και να φουσκώσει.

Ανακαλύψτε την Mandrekas λογότυπος στα social media.

MENU

Close
Μετάβαση στο περιεχόμενο