Αρχική > Συνταγές > Γιουβέτσι ογκραντέν με κιμά

Γιουβέτσι ογκραντέν με κιμά

Χρόνος Προετοιμασίας
15'
Δυσκολία
Moderate
Μερίδες

Συστατικά

ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ

Το φρέσκο αγελαδινό γάλα Μανδρέκας είναι 100% Ελληνικό και το συλλέγουμε καθημερινά από επιλεγμένους παραγωγούς.

  • 500 γραμμ. κριθαράκι χοντρό, βρασμένο και στραγγισμένο
  • 1 δόση σάλτσα κιμά (βλ. συνταγή παστίτσιο)
  • 2 φλ. τριμμένες φρέσκες ντομάτες
  • 5 αυγά
  • 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
  • 250 γραμμ. ανθότυρο σε τρίμματα
  • 250 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Bήματα

  • 1. Σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος στρώνουμε το βρασμένο και στραγγισμένο κριθαράκι.
  • 2. Στη συνέχεια το περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε.
  • 3. Από πάνω στρώνουμε τη σάλτσα κιμά.
  • 4. Περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες.
  • 5. Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα. Τα ανακατεύουμε, να ενωθούν.
  • 6. Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα τα τυριά, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.
  • 7. Περιχύνουμε το ογκρατέν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 25΄.
  • 8. Πρόταση: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κιμά με κρέας

Ανακαλύψτε την Mandrekas λογότυπος στα social media.

MENU

Close