Αρχική > Συνταγές > Φρουτοσαλάτα με σιρόπι κανέλας

Φρουτοσαλάτα με σιρόπι κανέλας

Χρόνος Προετοιμασίας
10'
Δυσκολία
Easy
Μερίδες

Συστατικά

ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Αποτελείται από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα και μαγιά, χωρίς την προσθήκη επιπλέον συστατικών.

  • 250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 100 γραμμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 250 γραμμ. μπισκότα ολ. άλεσης
  • διάφορα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα (σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα κ.ά.) μουσκεμένα σε κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένα φιστίκια Αιγίνης

Bήματα

  • 1. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος όπως είναι χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά.
  • 2. Σε ατομικά ποτήρια βάζουμε τα μπισκότα σπασμένα κι από πάνω ρίχνουμε την κρέμα γιαουρτιού. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για δύο ώρες, να παγώσουν.
  • 3. Κόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα βάζουμε να μαλακώσουν σε κονιάκ ή άλλο λικέρ. Σερβίρουμε την κρέμα γιαουρτιού με τα μεθυσμένα φρούτα και τα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.

Ανακαλύψτε την Mandrekas λογότυπος στα social media.

MENU

Close